KŐZETGYAPOT GRANULÁTUM

A fújható és éghetetlen kőzetgyapot egy különleges építőipari szigetelőanyag.

A fújható kőzetgyapot granulátum felhasználási területe ugyanolyan széles mint a táblában forgalmazott változataié, kiválóan alkalmas tűzvédelmi célokra, hő- és hangszigetelésre.

Szemben más, kereskedelmi forgalomban kapható szigetelőanyagokkal, használatához különleges felszerelés, erre a célra készült gépek szükségesek. Az általunk használt berendezés egy magasnyomású kompresszor, ami egy 10 cm átmérőjű csövön keresztül fújja be szigetelőanyagot a szigetelni kívánt helyre. Akár magas épületek szigetelését is meg tudjuk oldani ezzel az eljárással.

A befújható kőzetgyapot szigetelés alapanyaga a természetes bazalt kő. A bazalt egy vulkanikus eredetű kőzet, aminek 1000-Celsius fok felett van az olvadáspontja. Bár a feldolgozását megnehezíti, ez a tulajdonsága rendkívül fontos az építőipar számára,ennek köszönhetően ugyanis semmiféle utólagos vegyi kezelést nem igényel, hogy elérje az A1-es nem éghető kategóriát. Ez hatalmas előny más, éghető szigetelőanyagokkal szemben. Ami viszont igazán különlegessé teszi a kőzetgyapotot , az az a tény hogy tűzállósága mellett kiváló hangszigetelő, hőszigetelő anyag is, nem kell tehát kompromisszumot kötnünk a biztonság és az energiatakarékosság között.

Comments are closed.